EDELVESLA

Våren 2011 köpte jag ännu ett avelsto av Jan Olov Persson. Eftersom det är långt till Hudiksvall var även hon osedd.

 Hon är efter självaste Järvsöfaks och morstammen  är mycket intressant då modern Lykke Vesla är syster till avelsgodkända hingstarna Lykke Gutten och Fröyding genom mormodern Fröytora.

Edelvesla startades inte men gick godkänt premielopp och ett kvalförsök som tvååring. Hon är gentestad CA.

 Edelvesla är en trevlig häst och jag värderar ett bra psyke på mina avelston. Hon har fått tre föl alla e. Slått Eld.

Slått Briljanta f. 2012 såld till Gotland som ridhäst. (Hon hade rätt inställning till trav, men pga av en skada avbröts träning då hon kanske inte höll för det.)
Slått Zirkona f. 2016 såldes till Johan Leijon Linköping när hon var 1 år. 
Slått Safira f. 2018 hon är till salu.

Edelvesla är  nu till SALU som RIDHÄST eller körhäst. Hon vill ha något att göra. Hon är riden (inte utbildad) och körd en del hos oss. Just riden på ridbanan i skritt och trav. Hon kan gärna få fler föl i framtiden för hon är en bra mamma och får fina föl, men hon säljs inte enbart till avel. Viktigt hon kommer till någon som har tid o intresse för ridning eller körning. pris 20 000 kr (16000 kr+moms)  MÅNGA HÖR AV SIG PÅ MIN ANNONS, JAG ÄR NOGA MED ATT DET BLIR RÄTT FÖR BÅDE EDELVESLA OCH KÖPARE, DÄRFÖR FÅR DET TA TID. Det vi söker är någon som vill fortsätta utveckla henne på något sätt. Kontakta gärna Anette på 0730-643730 vid intresse. Har inte tid att svaras på långa mail o sms.  

Född 2007

Sto

e. JÄRVSÖFAKS

u. LYKKE VESLA

Uppf. Persson Jan-Olov & AB Johan Hansson

 

Ägare: Valterstens El & Lantbruk AB