Ekologisk svarthavre

Vi odlar svarthavre till försäljning och foder till våra egna hästar. Svarthavre anses av många vara den bästa havren till hästar och odlades mycket fram till 1950-talet men försvann pga  låg avkastning.
Vi odlar den gamla kultursorten Stormogul som är tunnskalig och har en bra sammansättning av näringsvärde, hög fetthalt och låg stärkelse. Hästar som blir "heta" av vanlig havre fungerar ofta bättre på svarthavre, uthålligheten ökar. 

Det finns nyare sorter av svarthavre med högre avkastning, men vi har inte funnit någon med så bra näringsvärde och djupt rotsystem som Stormogul! Odlingen är ekologisk och KRAV-certifierad. Havren varmluftstorkas och säljs i 25-kilossäckar.

Det varierar stort hur mycket havre hästar utfodras med. En högpresterande häst äter flera kilo, men högst 0,4 kg per 100 kg kroppsvikt och utfodringstillfälle. För en lågpresterande häst kan det räcka med ett par dl per dag, upp till 1 kg. AKTUELL ANALYS skickas med varje parti, det kan skilja lite i varje skörd. Just nu har vi små kärnor för endast 1 kr/kg + moms på grund av platsbrist. Passar som djurfoder till andra djur än hästar. Prov skickas om så önskas. Säljs i storsäck.

 25kg säck 220 kr

 

Pallpris

30x25kg 5 kr/ kg + moms

Storsäck ca 750 kg
4,50 kr/kg + moms

(Mindre kärnor av svarthavre 2-3 kr/ kg + moms till finns ibland )

Kontakta Anette för pris på frakt o mer info.