Ekologisk äppelmust

Äppelmust består enbart av pressad fruktsaft. Det är en ren naturprodukt utan några tillsatser av varken vatten, socker eller konserveringsmedel.

Som komplement till vår äppelodling, skördar vi också på Eggeby Gård som har en äldre fruktträdgård. Bla Ribston och Filippa plockar vi där till vår must. Även Eggebys fruktträdgård är också KRAV-certifierad.

 

Musten är både god och hälsosam. Den är rik på mineraler och spårämnen. Fruktsyrorna i musten har en bakteriehämmande verkan. Äppelmusten är relativt kalorifattig. Den naturliga sockerhalten ligger på 11 % i vår must. Servera gärna i ett vinglas så kommer smaken bäst till sin rätt. Det är ett utmärkt alkoholfritt alternativ som sällskapsdryck. Även riktigt små barn dricker äppelmusten med förtjusning. I matlagning går det bra att smaksätta såser och grytor med must.

 

Äppelmust är ett populärt alkoholfritt alternativ, läs mer här!

 

Brunneby Musteri anlitas för att pressa våra äpplen till must. Vi lämnar ett ton åt gången och får tillbaka vår egen must. Musten lågpastöriseras för hållbarhetens skull. Ingen årgång bli den andra lik, det är lika spännande att smaka varje år. Enligt en pomologisk tidskrift från 50-talet blir musten allra bäst efter några månader på flaska och vi instämmer i det.

 

VALTERSTENS ÄPPELMUST 65 cl

Musten innehåller mest RIBSTON och KARIN SCHNEIDER. Gravenstein,  Aroma, Filippa, Holsteiner Cox och James Grieve, Maglemer finns också i blandningen.
Vår äppelmust är nu DIPLOMERAD 2013 av HUSMANSBORD.